18 juli 2022
17:00

IFK Kristinehamn

Referat: Älvängens IK - IFK Kristinehamn

Då var Gothia Cup premiären avklarad och tjejerna löste pressen på ett bra sätt. Första halvlek skapas det mest halvchanser och Stefania gör några fina räddningar som ger oss 0-0 i halvtidsvilan. Med medvind i ryggen var känslan att ÄIK skulle ta över taktpinnen och det gjorde man och det rejält. På de 25 minuterna i andra halvlek skapar laget säkert 7-8 mycket fina målchanser, men ledningen blir bara 3-0. På slutet bjuds Kristinehamn in i matchen då de får två lite halvbilliga mål, men det var aldrig någon större fara för segern. Totalt sett en riktigt fin insats av samtliga tjejer och nu är det bara att ladda om batterierna inför fortsättningen av cupen. Närmast väntar Tyresö FF som även de vann sin första match.

1-0 Amanda Westberg assist Elin Lorensson
2-0 Amanda Westberg assist Tilde Sandh
3-0 Ella Henriksson assist Amanda Westberg